Beeldkwaliteit

Schouwen van de buitenruimte

Naast de standaardfunctionaliteit voor het opnemen van het areaal van de bronhouder van de buitenruimte, kan GeoVisia ook uitstekend worden ingezet voor het monitoren van de buitenruimte. De addon Beeldkwaliteit bevat onderdelen om de monitoring voor te bereiden en de resultaten te analyseren. Met de standaardfunctionaliteit van GeoVisia kan de schouwronde buiten, met een veldcomputer, worden uitgevoerd.

Voorbereiding
De gemeente kan kiezen welke schaalbalken, die ook in het bestek zijn opgenomen, in de schouwronde moeten worden opgenomen. Het is mogelijk om de schaalbalken eenvoudig aan te passen of naar eigen inzicht een ‘eigen’ schaalbalk met bijbehorende normen toe te voegen.
Alle 202 schaalbalken uit de CROW 2010 catalogus worden standaard meegeleverd bij de aanschaf van de applicatie indien de gemeente een licentie heeft afgenomen bij CROW.

Bij het klaarzetten van de inspectieronden bestaat de mogelijkheid om met een willekeurige selectie (random) van schouwpunten naar buiten te gaan. Tevens is het mogelijk om reeds geschouwde punten uit te sluiten of om hotspots te selecteren. Ook het instellen van de ambitie is een standaardfunctionaliteit van de addon Beeldkwaliteit.

Monitoring
In het veld kunt u vervolgens eenvoudig het kwaliteitsniveau bepalen van bepaalde beheeraspecten en/of besteksposten. Daartoe kunt u gebruik maken van de foto’s, omschrijvingen en normering die per schaalbalk zijn opgenomen in het paspoort.

Door de unieke vertaling naar de kaart kunnen schaalbalken automatisch gekoppeld worden aan de beheerobjecten binnen het raster. Door deze unieke koppeling hoeft de inspecteur alleen de relevante schaalbalken in te vullen.

Analyse
Na het uitvoeren kunnen verschillende analyses gemaakt worden op basis van de schouwresultaten en de gestelde waarden. GeoVisia bevat standaard de mogelijkheid om zelf rapportages te ontwerpen. Zo kunnen direct de afkeurpercentages worden berekend en kan via grafieken het management geïnformeerd worden.

Meer weten over het werken met beeldkwaliteit binnen GeoVisia, neem dan contact met ons op!