Diverse beheeronderdelen in één pakket

Geplaatst door op 18 november 2012

De afdeling Stedelijk Beheer van de gemeente heeft na een lange zoektocht naar een goed beheerpakket voor de openbare ruimte bij verschillende bedrijven en bij diverse gemeenten rondvraag gedaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het pakket GeoVisia van Dataquint, dat voor de gemeente voldoet aan de gestelde eisen en wensen.

Met GeoVisia beschikt de gemeente over een pakket dat overzichtelijk is, vriendelijk is in het gebruik en problemen waartegen de gemeente aanliep oplost.

“Soms wordt geduld beloond en zeker in het geval van de Gemeente Amersfoort.

De processen worden beter ondersteund, zodat het beheer en onderhoud voor de stad Amersfoort efficiënter gaat. Door de integrale koppeling tussen kaart en administratieve data voorkom je zowel problemen als dubbel werk met een besparing in tijd en geld als resultaat. Daarnaast wordt de historie bewaard, wat vooral bij bomen en speelvoorzieningen een groot voordeel is.

Voor Amersfoort is het begonnen met de beheeronderdelen van de afdeling Stedelijk Beheer en dan met name gericht op het groenbeheer. Intussen is de gemeente samen met DataQuint bezig om meer beheeronderdelen in GeoVisia te implementeren. “Omdat het een generiek pakket is kan er veel in GeoVisia opgenomen worden en DataQuint helpt de organisatie uitstekend. Ook bij vragen, problemen of goede ideeën kan je altijd bij DataQuint terecht.”

“Amersfoort maakt gebruik van zowel GeoVisia Office als GeoVisia Field en is hier erg tevreden over. Voor inventarisaties en inspecties worden aannemers ingehuurd die met de Toughbooks naar onze wens werken. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van de gegevens en een goede samenwerking met de ketenpartners en aannemers. Het mobiel werken met de Fieldversie en dus het bijhouden van gegevens wordt steeds belangrijker in deze tijd van bezuinigingen. Ook de ketenpartners krijgen de mogelijkheid om makkelijk de gegevens te raadplegen via een VDI (Virtual Desktop Interface) oplossing. Dit levert voor beide partijen een “win-win” situatie op.”

Een greep uit de onderwerpen waarvoor de gemeente en DataQuint nu samen paspoorten ontwikkeld hebben:

– Groen
– Straatmeubilair
– Bomen
– Hekwerken
– Bloembollen
– Beschoeiingen
– Water
– Speelvoorzieningen
– Verkeersborden
– Onroerend goed
– Verlichting

Onderwerpen die nog geïmplementeerd gaan worden:

– Flora en fauna
– Markt en haven
– Begraafplaatsen en crematoria
– Schouwen
– Wegbeheer
– Strooiroutes
– Riolering

Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl.

Gerelateerde Berichten

Twitter wordt geladen