IMBOR+ is opgeleverd bij gemeente Altena

Nederlandse gemeenten willen steeds vaker aansluiten bij de landelijke standaarden. Afgelopen jaar hebben wij daarom de GeoVisia projectinrichting IMBOR+ gelanceerd. IMBOR+ is de projectinrichting, die geheel volgens de IMBOR-standaard van CROW is opgebouwd. Aan de inrichting hebben wij onze eigen plus toegevoegd: slimme paspoorten, legenda’s en werkprocessen voor het inspecteren en beheren van de leefomgeving. Afgelopen periode ging gemeente Altena live met IMBOR+. Gemeente Altena is onlangs klant geworden bij DataQuint en de IMBOR+ inrichting was het startschot van de samenwerking.  Ben je benieuwd hoe dit proces is verlopen en hoe de conversie van een huidig datamodel naar IMBOR+ in zijn werk gaat? Lees dan verder.

Ambitie om aan te sluiten bij landelijke standaarden 

Gemeente Altena is in 2019 ontstaan uit een fusie tussen drie gemeenten: Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Gemeente Altena heeft als ambitie om zoveel mogelijk aan te sluiten op de landelijke standaarden. De IMBOR+ inrichting in GeoVisia sloot aan bij deze ambitie, waardoor de gemeente is over gestapt naar GeoVisia. IMBOR+ is de 1e fase, die we samen met hen hebben opgepakt. De 2e fase betreft het implementeren van StUF-Geo IMGeo Berichtenverkeer en de 3e fase betreft het implementeren van GeoVisia Planning. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de conversie van het huidige datamodel  naar de IMBOR+ inrichting. En het goede nieuws is, dat we afgelopen week dus live zijn gegaan met de inrichting. 

Conversie naar IMBOR+ 

Hoe zag de conversie naar IMBOR+ eruit? Wanneer je als gemeente gebruik wilt maken van de IMBOR+ projectinrichting, dan zorgen wij voor een conversie van je huidige inrichting naar IMBOR+. Dit proces bestaat uit drie stappen: 

  1. Data-analyse:
    Een consultant beoordeelt de bestaande data-inrichting. Hoe ziet je data er nu uit? Hoe kunnen we dit laten aansluiten op de IMBOR-standaard? Na een grondige analyse door de consultant worden er per discipline werksessies georganiseerd, in nauwe samenwerking met de gemeente. Tijdens deze sessies bespreken we de knelpunten, geeft de gemeente feedback en bereiden we de conversieschema’s voor.
  2. Conversieschema’s en de proef-conversie:
    Nadat we door middel van de werksessies alle input hebben verzameld, gaan we aan de slag met de conversieschema’s. Deze schema’s zorgen ervoor, dat we de data vanuit de huidige inrichting in één keer kunnen converteren naar de IMBOR+ inrichting. Nadat de gemeente akkoord is gegaan met het conversieschema, doen wij een proefconversie. Zo kunnen we zien of de conversie helemaal volgens wens is verlopen.
  3. Definitieve conversie en livegang

Nadat de feedback vanuit de proefconversie is verwerkt, is het moment daar gekomen: we kunnen de definitieve conversie in gang zetten. Daarna is de IMBORinrichting live en kan de gemeente op basis van de IMBOR standaarden aan de slag met het beheer van de openbare ruimte.  

Mogelijkheid om je data onder de loep te nemen 

Naast dat IMBOR+ een praktische inrichting is, die je in staat stelt je beheer uit te voeren volgens de landelijke standaard, biedt de conversie naar IMBOR+ ook de mogelijkheid om je bestaande data weer eens kritisch te bekijken. Met behulp van de data-analyse en het opbouwen van de conversieschemakijken we samen met de gemeente kritisch naar alle data in je huidige dataset. Kom je data tegen die verouderd is of waar al een lange tijd niet naar is gekeken? Dan heb je nu de kans om je data op te schonen en meer overzicht te creëren. Wij zijn trots, dat we samen met gemeente Altena de IMBOR+-projectinrichting naar volle tevredenheid van de gemeente Altena hebben afgerond.  

Meer weten over IMBOR+ of interesse in een demo? Vul hier je gegevens in

X