Maak kennis met Arnoud Baardemans

Sinds augustus werkt Arnoud Baardemans als accountmanager bij DataQuint. Hij houdt zich bezig met het adviseren van onze klanten op het gebied van beheer openbare ruimte en ons beheerpakket GeoVisia. Arnoud is in een bijzondere periode gestart met zijn werk, namelijk tijdens de Corona-maatregelen. Dit betekent dat hij bijna nog niet op kantoor is geweest en voor het grootste gedeelte via video-calls in contact staat met collega’s en klanten. In dit artikel stelt Arnoud zich aan je voor en vertelt hij meer over wat hij doet bij DataQuint.

Van assetmanagement naar beheer openbare ruimte

“Ik ben Arnoud Baardemans. Ik ben 30 jaar oud en ik woon in Doornspijk samen met mijn vrouw en zoontje van 2 jaar. Bij DataQuint ben ik de accountmanager voor Noord- en Midden Nederland. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat wij onze klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren rondom het werken met onze kernapplicatie GeoVisia”. Arnoud neemt een flinke dosis ervaring mee in zijn functie als accountmanager, omdat hij al een aantal jaar ervaring heeft in beheersoftware. “Ik heb een achtergrond in assetmanagement, waarbij ik 7 jaar accountmanager ben geweest voor een leverancier van assetmanagement-software. En nu mag ik me dagelijks bezig houden met het adviseren van klanten op het gebied van software voor het beheer van de openbare ruimte. Een hele gave uitdaging!”

Meteen een klik met de cultuur van de organisatie

“Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kwam DataQuint al vrij snel op mijn pad. Het bedrijf sprak me meteen aan, omdat ik de wereld van beheer openbare ruimte interessant vind. Ieder persoon heeft dagelijks te maken met de openbare ruimte. Doordat ik klanten adviseer op het gebied van beheersoftware, bouw ik indirect mee aan een mooie en veilige openbare ruimte. Het is gaaf om te kunnen bijdragen aan deze missie”. Niet alleen het beheer van de openbare ruimte was interessant, maar ook de kernwaarden van DataQuint spraken hem meteen aan. “Tijdens mijn sollicitatiegesprekken merkte ik dat ik meteen een klik voelde met de cultuur van het bedrijf. Bij DataQuint staat de mens centraal en bouwen we als team samen aan de beste beheersoftware”.

Steeds meer toe naar slimme steden

Als ik naar de ontwikkelingen in de openbare ruimte kijk, word ik vooral enthousiast van de innovaties op het gebied van software en IT. Steden bewegen steeds meer toe naar smart cities, waarbij bijvoorbeeld objecten door middel van slimme sensoren data verzamelen en deze data weer gebruikt kan worden voor je onderhoudsplan. Hierdoor heb je niet alleen minder schakels in je beheerproces nodig maar ben je ook nog eens snel op de hoogte van de technische staat van je objecten. Op deze manier kun je uiteindelijk veel efficiënter en effectiever beheer en onderhoud toepassen en je onderhoudsbudgetten nog effectiever besteden”.

Centrale applicatie voor het verzamelen en analyseren van alle data

“Ook vind ik het interessant om te zien dat er veel meer verbinding ontstaat tussen de verschillende disciplines in de openbare ruimte. De openbare ruimte wordt veel meer als geheel gezien”. Arnoud is van mening dat een goede ondersteuning en een juiste inrichting van een beheerapplicatie essentieel is voor het integrale beheer van de openbare ruimte. “Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van verschillende applicaties door middel van API’s, maar ook het toepassen van landelijke standaarden. Gemeenten kunnen hiermee slim data uitwisselen en ontsluiten en daarbij ook de data benchmarken met andere gemeenten in Nederland. GeoVisia is het pakket die als centrale database kan dienen om alle data in vast te leggen, zodat gemeenten de juiste strategische beslissingen kunnen maken. Heel gaaf om te mogen bouwen aan deze toekomstvisie.”

Opbouwen van lange termijn relaties met klanten

“Het werken voor de gemeentelijke markt is iets wat mij erg aanspreekt, omdat het gericht is op langdurige relaties. Ik vind het belangrijk om te investeren in de relatie met mijn klant, en ik merk dat in de gemeentelijke wereld deze relatie erg belangrijk is”. Ook het meedenken over het verbeteren van de processen is iets waar Arnoud energie uit haalt. “Gemeenten staan voor een aantal enorme uitdagingen, zoals klimaatadaptatie maar ook de beweging naar smart cities. Ik vind het erg interessant om gemeenten te kunnen ondersteunen door advies te geven over hun processen en de inrichting van de software. Zo ondersteun ik gemeenten bij het behalen van hun ambitie”.

Starten met werken in de Corona-periode

Arnoud is één van de nieuwe collega’s die is begonnen in de tijd waarin de Corona-maatregelen golden. “Het is een bijzondere ervaring om in deze Corona-tijd bij een nieuwe organisatie te starten. Bijna alle collega’s werken vanuit huis en dit betekent dat ik veel collega’s nog niet in het echt ontmoet heb. Dit betekent dat er ook minder persoonlijk contact mogelijk is. Met name dat laatste vind ik jammer, omdat ik collega’s graag persoonlijk spreek en het contact via een videogesprek toch anders is. Toch is het wel heel fijn dat ik bij iedereen binnen DataQuint kan aankloppen met mijn vragen en mensen echt de tijd voor je nemen”.

Wil je meer weten over Arnoud of heb je een vraag voor hem? Stuur hem dan een mail via arnoud.baardemans@dataquint.nl

X