Tijdswinst bij het reinigen van civiele kunstwerken

Aannemersbedrijf Wallaard B.V. is werkzaam is in de grond-, weg- en waterbouw en in de civiele betonbouw. Zij gebruiken een aantal jaar de software van DataQuint als digitaal systeem voor het vastleggen van werkzaamheden rondom het reinigen van civiel technische kunstwerken als bruggen, viaducten en tunnels.

Digitaal systeem

Vanuit een aanbesteding was Victor Erdman, Project Manager bij Wallaard B.V., op zoek naar een digitaal systeem voor het verwerken en vastleggen van werkzaamheden rondom het reinigen van civiel technische kunstwerken. Uiteindelijk is de keuze op GeoVisia gevallen. “De duidelijke en overzichtelijke kaarten, gecombineerd met een simpele werkwijze voor de mannen in het veld hebben ons doen besluiten om dit pakket af te nemen. Dit geldt voor zowel voor ons als voor onze opdrachtgevers”.

De duidelijke en overzichtelijke kaarten gecombineerd met een simpele werkwijze voor de mannen in het veld hebben ons doen besluiten om dit pakket af te nemen.

Enorme tijdswinst

Het vastleggen van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd gaat nu helemaal digitaal. “Er worden vooraf en achteraf – na het uitvoeren van de werkzaamheden – foto’s gemaakt van de civiele kunstwerken. Dit wordt digitaal ingevoerd in het systeem, zodat het direct één op één inzichtelijk is welke werkzaamheden zijn uitgevoerd”, schetst Erdman. Het pakket heeft ervoor gezorgd dat er veel tijd bespaard is bij het beheren van de kunstwerken. “GeoVisia levert een enorme tijdswinst op doordat het hele proces geautomatiseerd is. Enerzijds leggen de mannen buiten alle objecten digitaal vast door eenvoudigweg een foto te maken van de kunstwerken. En anderzijds worden de rapportages met een paar klikken op de knop gegenereerd”.

Locaties van kaart direct inzichtelijk

De overzichtelijke kaarten in GeoVisia zorgen voor veel overzicht in de reiniging van de civiele kunstwerken. Met de kaarten – die direct worden geupdate vanuit de DQ Cloud – kun je direct zien waar de objecten zich bevinden in de openbare ruimte. “Door de koppeling met Google Maps heb je ook direct de routebeschrijving naar de kunstwerken. Heel handig bij het inplannen van je werkzaamheden op locatie”, aldus Erdman.

Eén-op-één inzichtelijk

De werkzaamheden vanuit de buitenruimte worden direct gesynchroniseerd met de cloud-applicatie, wat betekent dat er geen lastige administratie en dubbel werk gedaan hoeft te worden. Erdman: “Ook is de data voor de opdrachtgever direct inzichtelijk. Het is één op één inzichtelijk welke werkzaamheden zijn uitgevoerd en wat de status van de kunstwerken is. Zelf de data uit de buitenruimte in onze administratie verwerken is niet meer nodig. Dit bespaart ons veel tijd”.