Release GeoVisia 6.3.8

De nieuwste release van GeoVisia is uit – release 6.3.8! De afgelopen tijd hebben we met onze gebruikers hard gebouwd aan het verbeteren van onze software, waarbij de focus lag op verbeteringen in GeoVisia Online en Beeldkwaliteit. Ook hebben we een nieuw product gelanceerd – de Project Manager voor de lokale overheid. Ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de release? Lees dan verder!

Verbeteringen GeoVisia Online

Bij DataQuint komt de focus steeds meer te liggen op online en cloud-based werken. In de ontwikkeling van de software leggen we daarom focus op de verbetering van GeoVisia Online. In deze release hebben we dan ook een groot aantal verbeteringen doorgevoerd op ons Online-platform. Enkele highlights zijn:

 • Het is nu mogelijk om administratieve gegevens te kopiëren en plakken.
 • De legenda’s kunnen breder gemaakt worden.
 • De legenda, het lijstoverzicht en het paspoort houden rekening met elkaar zodat alle gegevens te bereiken zijn als ze gezamenlijk geopend zijn.  .
 • De volgorde van de kolommen binnen het lijstoverzicht kunnen aangepast worden.
 • De gebruikersinstellingen verschijnen als een pop-up, zodat je als gebruiker na een wijziging weer verder kan op het punt waar je gebleven was.

Verbeteringen Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is onze add-on die het mogelijk maakt om de kwaliteit van je buitenruimte makkelijk te monitoren. Met Beeldkwaliteit richt je naar eigen voorkeur en inzicht een catalogus in met de eisen die jij stelt aan jouw openbare ruimte. In de nieuwe release hebben we behoorlijk wat verbeteringen gemaakt in Beeldkwaliteit. De verbeteringen zijn:

 • De performance, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn flink verbeterd.
 • De inspecties in uitvoering kun je terugzien op de kaart.
 • De inspecties met of zonder afkeur zie je terug op de kaart.
 • Je kunt tot drie foto’s per schaalbalk toevoegen.
 • Je kunt de ‘n.v.t.’ schaalbalken wegfilteren.

De DataQuint Denktank

Eind 2019 is de DataQuint Denktank opgericht. Gebruikers van GeoVisia kunnen in de DataQuint Denktank hun wensen toevoegen en stemmen op wensen die al in de Denktank staan. Inmiddels maken al 65 gebruikers gebruik van het platform, staan er nu 124 ideeën in, hebben we 23 ideeën uitgevoerd en zijn er op dit moment 6 in uitvoering. En ook in deze release zijn een aantal wensen uit de DataQuint Denktank toegevoegd. Naast de ideeën die hierboven staan vermeld, hebben we in deze release aanvullend gebouwd:

 • De rekenregels tussen GeoVisia Office en GeoVisia Online zijn rechtgetrokken.
 • Het is mogelijk om de geometrie in GeoVisia Online te splitsen en samen te voegen.

Project Manager voor de lokale overheid

Als laatste hebben wij een nieuwe applicatie vrijgegeven tijdens deze release, namelijk de Project Manager voor de lokale overheid. De Project Manager bestaat al een tijdje, maar was alleen geschikt voor de zakelijke markt. Vanwege de vraag vanuit gemeenten hebben we de applicatie nu ook gebouwd voor de gemeentelijke markt. Benieuwd wat de Project Manager voor de lokale overheid is? Bekijk dan deze link.

Heb je nog vragen over de release GeoVisia 6.3.8, of wil je ondersteuning bij het implementeren van de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op via info@dataquint.nl.

X