Release GeoVisia 6.4!

De nieuwste release van GeoVisia is uit – release 6.4.0! De afgelopen tijd hebben we met onze gebruikers hard gebouwd aan het verbeteren van onze software, waarbij de focus lag op verbeteringen in GeoVisia Online en ondersteuning van Single Sign On (SSO) functionaliteiten. Ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de release? Lees dan verder!

Verbeteringen GeoVisia Online
Bij DataQuint zetten we steeds meer in op online en cloud-based werken. In de ontwikkeling van de software leggen we daarom focus op de verbetering van GeoVisia Online en nieuwe Online applicaties.

Met GeoVisia 6.4.0 leggen we de fundering voor deze visie. De nieuwe Single Sign On methodiek stelt ons in staat om onze applicaties op een mooie manier met elkaar te verbinden om zo een optimale gebruikerservaring te verzorgen.

Uiteraard zorgen we hierbij voor volledig behoud van bestaande functionaliteiten met het gebruiksvriendelijke karakter dat je van ons gewend bent. Ook nieuwe functionaliteiten zullen worden toegevoegd.

Wat betekent dit voor jou als gebruiker van de software? Met de implementatie SSO voldoet GeoVisia aan landelijk gestelde veiligheidsnormeringen, maar biedt het vooral gebruikersgemak voor de gebruiker en verificatiegemak voor de beheerder. Altijd de GeoVisia beschikbaar en veilig in gebruik.

In deze release hebben we dan ook een groot aantal verbeteringen doorgevoerd op ons Online-platform. Enkele highlights zijn:

Printen van WMTS
In GeoVisia Online was het al langer mogelijk om een WMS achtergrondkaart te printen. Vanaf versie 6.4.0 voegen we hier de mogelijkheid tot het printen van WMTS lagen aan toe. Het maakt hierin niet uit of het gaat om publieke WMTS lagen aangeboden door instanties zoals PDOK of WMTS lagen vanuit ‘eigen keuken’. Ook WM(T)S lagen die beveiligd zijn met gebruikersnaam en wachtwoord worden ondersteund. Met de toevoeging van deze functionaliteit is opnieuw een wens uit de DataQuint Denktank in vervulling gegaan.

Zoekscherm
Hoewel het zoekscherm geen nieuwe functionaliteit is binnen GeoVisia Online, zijn er wel een aantal verbeteringen aan doorgevoerd. Allereerst zorgen we er nu voor dat de laag waarop de gebruiker zoekt automatisch de actieve laag wordt, resultaat hiervan is dat een gebruiker direct het paspoort van een gevonden object kan openen. Geen tijd verloren met zoeken en direct inzicht in het areaal! Ten tweede is het nu mogelijk om te zoeken op datums. Bij het zoeken op datums en andere attributen worden er suggesties gegeven op basis van bestaande waarden. Tenslotte hebben we het uiterlijk van het zoekscherm verbeterd zodat we optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Exporteren naar bestandsvormen
Vanuit het lijstoverzicht kan er nu naar meerdere bestandsvormen een export gemaakt worden, te weten: Excel (.xlsx), Esri Shapefile (.shp), Mapinfo (.mif), Geography Markup Language (.gml) en Keyhole Markup Language (.kml). Bij het exporteren zal er altijd gekeken worden naar het huidig toegepaste filter op het lijstoverzicht: alleen de objecten binnen het huidige lijstoverzicht zullen geëxporteerd worden.

Single Sign On
Voor GeoVisia Office, Online, Analytics en Planning is het op de DQCloud vanaf heden mogelijk om Single Sign On (SSO) aan jullie omgeving toe te voegen als extra functionaliteit. Dit betekent dat er ingelogd kan worden aan de hand van een e-mailadres en dat na het inloggen in één applicatie de gebruiker ook automatisch (indien geautoriseerd) ingelogd is voor andere applicaties. Eigenlijk onmisbaar als veiligheid en werken zonder vertraging belangrijk voor jou is. Vanaf de zomer zullen we starten met de implementatie bij onze eerste klanten. Ook interesse? Geef het alvast aan bij je Account Manager.

MFA
Het adopteren van SSO biedt ook de mogelijkheid tot adoptie van Multi-Factor-Authenticatie (MFA). MFA zorgt ervoor dat een gebruiker zicht op een extra manier (naast het inloggen met een wachtwoord) moet authentiseren.

Support
Om te garanderen dat support nog steeds de ondersteuning kan bieden die u als gebruiker van ons gewend bent, hebben we een nieuwe knop toegevoegd aan de hoofdmenu’s van de Office en Online applicatie. Via deze knop kan de gebruiker ‘Hulp of afstand’ inschakelen. Dit stelt de supportmedewerker in staat om als administrator of als de gebruiker zelf in te loggen in een project om problemen zo goed mogelijk te kunnen analyseren.

Al met al veel nieuwe & verbeterde functionaliteiten in GeoVisia 6.4! Wil jij ook gebruik maken van deze versie? Neem dan snel contact op met één van onze accountmanagers.

X