Versie 6.3.5 komt er aan

Geplaatst door op 21 augustus 2018

Het is alweer bijna tijd voor een gloednieuwe release van de software; versie 6.3.5 is in de
afrondende fase. Dat betekent dat u binnen een aantal weken een seintje van ons kunt
verwachten dat de nieuwste versie voor u beschikbaar is.

Wat mag u verwachten?

De ontwikkelaars van GBI en Geovisia hebben in de afgelopen periode hun tanden gezet in een paar
hele mooie nieuwe items, daarnaast zijn bestaande functionaliteiten verbeterd en is een aantal
problemen verholpen.

Beeldkwaliteit

De addon Beeldkwaliteit is uitgebreid met de functionaliteiten voor het maken van
sanctierapportages. Daarnaast is de Beeldkwaliteit inspectiemodule nu ook in Online te vinden.

Addon Historie

Vanuit verschillende hoeken kregen wij geluid over het gemis van de addon Historie zoals deze in de vorige versielijn te vinden was. Deze addon hebben we daarom, nagenoeg exact, nagebouwd in deze versie van de software.

Verbeteringen Paspoort

Begin dit jaar hebben we de handen ineengeslagen met de werkgroep wishes vanuit de GVAG. Samen met de werkgroep denken we na over hoe bestaande delen van de software verbeterd kunnen worden.
In de eerste sessie hebben we verbeteringen aangebracht in de werking van het paspoort. Centraal in deze verbeteringen stond de belevenis van de eindgebruiker. Zo is er nu de mogelijkheid om in Online, het paspoort direct na opslaan te laten sluiten, en loopt in Desktop en Field het paspoort mee met het lijstoverzicht.
Vanuit beide partijen is deze samenwerking als erg prettig ervaren en nieuwe sessies over andere onderwerpen zijn reeds begonnen.
Communicatie over de sessies verloopt via de GVAG nieuwsbrief.
Zelf meedenken? Aanmelden kan bij Linda Hof
Oogje in het zeil houden? Check het forum op www.gvag.nl!

Kaartmotor

De kaartmotor van de software is vernieuwd. Dit maakt het nu mogelijk om te snappen (volglaag) op puntobjecten en geeft mogelijkheid voor het gebruiken van Autocad bestanden met de nieuwste versies.

Beveiliging

In het kader van de AVG is er een aantal beveiligingsmaatregelen genomen binnen de software. Zo geeft de applicatie aan hoe sterk een wachtwoord is en heeft een applicatiebeheerder de mogelijkheid om een andere gebruiker het wachtwoord te laten vervangen.

Overig

En dat is nog niet alles! Zo werkt Street Smart nu ook op serveromgevingen en zijn problemen met de synchronisatie van Beeldkwaliteit verholpen. Verder is de functionaliteit Meten terug van weggeweest en is, ter verbetering van de performance, het afbeeldingenbeheer nu standaard zodanig ingesteld dat afbeeldingen verkleind worden opgeslagen. Ten slotte is het nu mogelijk om een .PDF export een titel en logo naar keuze mee te geven.

Mocht u meer details willen over verholpen bugs en toegevoegde functionaliteiten dan kunt u de release notes opvragen bij de helpdesk.

Meer weten?

De versie zal binnen enkele weken beschikbaar zijn. Heeft u voor die tijd al vragen? Neem dan gerust contact op met de helpdesk. Wilt u de eerste zijn met deze nieuwe versie? Neem dan contact op met uw sales vertegenwoordiger.